Logotip de Adolescents.cat

La polèmica pels youtubers que marxen a Andorra: tot el que n'has de saber

per Mireia Expósito, el 21 de gener de 2021 a les 10:41
Rubén Doblas, més conegut com El Rubius, ha estat l'últim "youtuber" en informar que marxa a Andorra. Així ho va anunciar aquest cap de setmana en una emissió en directe a través de la plataforma Twitch. "Porto deu anys de la meva carrera a YouTube pagant aquí. Ja sé que hi haurà gent que em critiqui, però la gent molt sovint parla sense saber. Sé que passarà, però no em preocupa", va afirmar en directe. 

La notícia ha generat debat a les xarxes socials, ja que Andorra s'ha convertit recentment en la residència de molts youtubers espanyols pels baixos impostos que ofereix, com Vegeta777, Willyrex, Lolito o TheGrefg, que va batre recentment el rècord mundial de visualitzacions en directe.


La controvèrsia, però, no neix amb la notícia de El Rubius, sinó que es va crear fa dues setmanes per la resposta de Paula Gonu, influencer i youtuber. Gonu va confessar recentment que guanyava uns 14.000 euros a través de les seves plataformes, el que va generar moltes crítiques i comentaris a les xarxes socials. La "influencer" va respondre a una de les crítiques afirmant que, malgrat que cobraven molts diners, també pagaven gairebé un 50% en impostos.

Tot això va provocar que es viralitzés un vídeo antic d'Ibai Llanos, també creador de contingut, a favor dels impostos. "A mi no m'importa que els que més guanyem paguem més impostos. Jo guanyo molts diners i si em treuen el 50% segueixo vivint la mar de bé", comentava en un dels seus vídeos. Altres youtubers residents a Espanya també van manifestar la seva disconformitat amb els que marxen a Andorra, sobretot per la crisi que s'està vivint a causa de la pandèmia.

Per saber més sobre aquest tema, ahir al programa d'Adolescents XL van parlar amb l'advocat Lluís Basart. Us deixem amb el programa.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: