Logotip de Adolescents.cat

El sorprenent cas de Rebecca Sharrock, la noia que recorda tota la seva vida a la perfecció

per Redacció, el 20 d'abril de 2021 a les 06:00
La hipertimèsia, també coneguda com a síndrome de "Majoria Autobiogràfica Molt Superior", és un trastorn que fa que les persones que el pateixen puguin recordar totes les coses que han viscut al llarg de la seva vida amb una precisió similar a la d'una gravació.

Els nostres records solen aparèixer a partir dels 4 anys, però la Rebecca Sharrock, una noia australiana de 30 anys, és capaç de recordar com, amb només un mes de vida, estava embolicada dins una manta de cotó rosa. Pot recordar sense esforç i de manera immediata què feia, què duia posat, a quina hora i on estava a qualsevol moment de la seva vida.


De fet, fins al 23 de gener del 2011, la Rebecca pensava que tothom recordava les coses de la mateixa manera que ho fa ella. Però aquell dia els seus pares la van cridar per ensenyar-li les notícies, on estaven parlant persones amb hipertimèsia. Va ser aleshores quan es va adonar que era capaç de recordar els esdeveniments de la seva vida d'una manera molt especial i diferent de la resta. 

Alguns experts creuen que aquest trastorn és causat perquè el lòbul temporal (que ajuda a processar la memòria) és més gran en el cervell dels individus amb hipertimèsia. Tot i que aquesta síndrome sigui fascinant per la ciència, la realitat és que pot ser un turment per aquelles persones que la pateixen.


La Rebecca assegura que el seu cervell està cansat de reviure records de manera constant i que això li provoca mals de cap intensos i insomni. A més, és capaç d'experimentar les mateixes emocions que va sentir en el moment del record, fet que pot ser força dolorós. 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: