Logotip de Adolescents.cat

Pateixes ortosomnia? 7 maneres d'evitar-la!

per Adolescents.cat, el 24 de gener de 2021 a les 08:49
La pandèmia ha afectat seriosament en la salut mental de moltes persones, és per això que dormir bé és complicat per a molta gent. Preocupacions, estrès, incertesa…
Ara bé, també som conscients de la importància del bon descans. I a vegades el problema és que ens preocupem tant per dormir bé i fer les hores que encara ens costa més agafar el son.


Els experts i expertes asseguren que l’ansietat per dormir és una de les grans causes que generen dificultats per agafar el son. Aquest problema es coneix com a “ortosomnia” i defineix l’obsessió per aconseguir el son. Les persones que pateixen ortosomnia acostumen a recórrer a noves tecnologies per calcular el seu son i quantificar-lo. Vindria a ser una monitorització del son.

I com afecta l’ortosomnia a la salut?



Quan una persona que pateix ortosomnia comprova que no ha descansat les hores suficients, els nivells d’hormones relacionades amb els cicles del son, com la melotonina, es poden alterar. Això es tradueix en trastorns del son, estrès, angoixa, cansament i dificultat per despertar-se al matí.

Què pots fer per dormir bé i no caure en l’ortosomnia?



Fes alguns canvis en la teva rutina si ho creus necessari
Evita la cafeïna, l’alcohol, la nicotina i els aliments ultraprocessats
Fes esport a la tarda-vespre i així el teu cos estarà més cansat abans d’anar a dormir
Evita el mòbil durant, almenys, la mitja hora abans d’anar a dormir
Si et costa dormir, no facis migdiades
Olora lavanda o fes-te una infusió relaxant abans d’anar a dormir
Si ho creus necessari, contacta amb un/a psicòleg/a
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: