Logotip de Adolescents.cat

A quina edat tenim l'autoestima més alta?

per Redacció, el 1 d'abril de 2021 a les 06:00
L'autoestima és clau pel nostre benestar emocional. Molta gent creu que és a partir dels 20 anys quan s'assoleix el seu nivell més alt, però aquesta no és la realitat.

Una investigació realitzada per la Universitat de Berna, a Suïssa, va determinar a quina edat de mitjana les persones solen tenir l'autoestima més alta. L'estudi va analitzar 191 articles de recerca sobre aquest aspecte en els quals hi van participar un total de 165.000 persones.


Els investigadors van observar que l'autoestima va augmentant al llarg dels anys i que fa una aturada durant l'adolescència, entre els 11 i 15 anys. Un cop superada aquesta etapa, torna a augmentar progressivament, tot i que ho fa de manera més destacada durant l'edat adulta jove. Després segueix incrementant fins que arriba al seu punt màxim, entre els 60 i 70 anys. A partir d'aquí, durant els anys de vellesa, és quan té una caiguda i comença a baixar.

El motiu pel qual durant l'edat adulta-mitjana l'autoestima incrementa més és perquè les persones solen començar a invertir més temps en els seus rols socials. Més tard, als 60 anys, la majoria d'adults es troben en un moment molt estable en aspectes com les relacions i la fein i per això assoleixen el nivell màxim d'estima a un mateix. I, quan arriba l'envelliment, aquesta va disminuint a causa de factors com la jubilació i la viduïtat.


Tot i això, cal destacar que la disminució que fa l'autoestima durant la vellesa és mínima i que és estar bé saber que gaudirem d'un augment d'aquesta a mesura que ens anem fent grans.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: