Logotip de Adolescents.cat
Les dades surten d'un formulari amb milers de participants. | Pexels

Aquests són els insults més utilitzats a Catalunya

Les dades surten d'un formulari amb milers de participants. | Pexels
per Redacció, el 14 de gener de 2021 a les 12:07
Els tres insults més utilitzats a Catalunya són "gilipolles", "imbècil" i "cabró/cabrona", segons un estudi encapçalat pels filòlegs María Méndez Santos i Jon Andoni Duñabeitia, de la Universitat d'Alacant i la Universitat Nebrija (Madrid) respectivament. Les dades s'han extret d'un formulari amb gairebé 3.000 respostes de persones de tot Espanya, que només podien escriure insults d'una paraula.

"Gilipolles", "imbècil" i "cabró/cabrona" també han estat els més utilitzats a la resta dels territoris, encapçalant les tres primeres posicions del rànquing dels 10 insults més utilitzats a l'estat. 
L'enquesta ha recollit un total de 87 insults, entre els quals es podien trobar alguns com "marica/maricón", "guarra", "zorra" que presenten un caràcter discriminatori, homòfob i masclista.


María Méndez, coautora de l'estudi, ha declarat en una entrevista a RAC1 que les paraules que tries per insultar et defineixen com a persona. "Si tu fas servir marica com a insult és perquè penses que és una cosa dolenta", ha afirmat. 

Pel que fa a l'ús dels insults segons gènere i edat, s'ha pogut apreciar com el gènere no influeix, ja que homes i dones fan servir els mateixos. En canvi, sí que s'ha observat diferència d'insults respecte a les edats, sent "gilipolles" més comú en menors de 25 anys i "cabró" i "imbècil" en persones més grans. 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: