Logotip de Adolescents.cat

Cançons que no parlen del que creus

per Redacció, el 12 de gener de 2021 a les 12:18

Que les aparences enganyen és una frase que tots hem escoltat alguna vegada a la nostra vida. I això no només passa amb les persones, sinó que també pot passar amb les cançons. De fet, si ens deixéssim guiar únicament per la melodia, podríem obtenir significats totalment diferents a si ens guiéssim per la lletra. A continuació et mostrem 7 cançons recollides per Discordia i que parlen de coses totalment diferents de les que t'hauries pogut imaginar:

1.Wake Me Up When September Ends - Green Day

 

Aquesta cançó va fer creure a molta gent que tenia connotacions bèl·liques, però realment es va escriure en homenatge al pare de Billie Joe Armstrong, líder del grup, que va morir quan ell només tenia 10 anys. Durant l'enterrament, el cantant no va poder amb la càrrega emocional del moment i va anar a casa per tancar-se a la seva habitació. Quan la seva mare va picar la porta, ell va respondre "desperta'm quan acabi setembre" i d'aquí surt el nom de la cançó.



2.Waterfalls – TLC

 
Realment aquesta cançó parla sobre la promiscuïtat, les ETS/SIDA i el narcotràfic. La lletra intenta reflectir el que comporta estar immers dins una d'aquestes situacions.



3.Pumped Up Kicks – Foster the People

 
Tot i que la melodia d'aquesta cançó pugui resultar molt alegre i transmetre bona energia, la realitat és que, si ens fixem en la lletra, podem observar que tracta sobre un tiroteig que va succeir en una escola. El cantant Mark Foster va explicar que la cançó va sorgir després de llegir algunes estadístiques alarmants que demostraven una tendència creixent de malalties mentals en adolescents. Amb la cançó es pretén entrar a la ment d'un "nen aïllat i psicòtic", per tal de crear consciència sobre el problema de violència amb arma de foc entre els joves als Estats Units.



4.Like a Virgin - Madonna

 
Aquesta cançó no tracta de perdre la virginitat. De fet, el verdader significat és el sentiment que va deixar a la cantant una relació que va fracassar i que es va acabar convertint en una nova oportunitat.



5.Poker Face – Lady Gaga

 
Moltes persones han intentat explicar quin és realment el significat d'aquesta cançó i finalment la mateixa Lady Gaga va admetre que el tema parla sobre una experiència que va tenir amb la bisexualitat. Tracta, doncs, de com tenia fantasies amb una dona mentre estava en una relació amb un home. D'aquí ve el nom de la cançó, referint-se a la seva "cara de pòquer".



6.I Don't Like Mondays - The Boomtown Rats

 
Llegint el títol molts podríem pensar que la cançó parla del considerat per molts el pitjor dia de la setmana, el dia que t'obliga a començar la rutina una altra vegada. El significat real d'aquesta cançó, però, tracta sobre una adolescent que es deia Brenda Ann Spencer, que va dur a terme un tiroteig a una escola primària a San Diego l'any 1979. Va matar a dos adults, i va ferir a 8 nens i a un oficial de policia. L'argument que va donar sobre per què havia comès aquest crim va ser que "no li agradaven els dilluns".



7.You're Beautiful - James Blunt

 
La melodia i el títol d'aquesta cançó ens poden portar a pensar que es tracta d'una declaració d'intencions cap a l'amor de la seva vida, però realment l'autor escriu la lletra des del mal que li ha fet trobar-se amb la seva exparella al metro al costat d'un altre home.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: