Logotip de Adolescents.cat

Per què tenim malsons?

per Redacció, el 4 de maig de 2021 a les 06:00
Tots i totes hem tingut malsons que ens han fet despertar accelerats i nerviosos. Aquest tipus de somnis es caracteritzen perquè mentre els experimentem no som capaços d'adonar-nos que el que està passant és fruit de la nostra imaginació. Per això, la majoria de vegades els vivim com si fossin reals i ens despertem amb malestar. Els temes que més es repeteixen són la falta d'auxili, agressions, accidents, la mort o conflictes personals.

Els malsons solen tenir lloc durant la fase REM del son, és a dir, durant el son profund. Correspon a un fenomen que es denomina parasòmnies i els científics expliquen que n'hi ha de dos tipus: les parasòmnies REM, durant el somni REM (que representa el 25% del cicle de son) i les parasòmnies NREM, durant el somni no-REM (que representa al voltant del 75% del temps de son total).


sweating GIFs - Primo GIF - Latest Animated GIFs

Aquests poden donar-se després de viure un episodi traumàtic repetit en somnis. D'acord amb Psychology Today, el 60% dels malsons són originats per un esdeveniment important en la nostra vida, però no sempre és així. De fet, un malson pot ser un efecte secundari d'alguns medicaments o, fins i tot, conseqüència de l'estrès del dia a dia.


Si en pateixes sovint, hi ha diverses accions que pots realitzar per tal de prevenir-los. Una d'elles és eliminar els estímuls lluminosos com les pantalles abans d'anar a dormir i evitar substàncies com la cafeïna. A més a més, segons una psicòloga de la Universitat de Harvard, també ajuda pensar en un bon final pel malson una vegada ja l'hem viscut.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: