Logotip de Adolescents.cat

Les 6 característiques de personalitat que poden definir el teu èxit professional

per Redacció, el 11 de gener de 2021 a les 08:56

Una investigació psicològica realitzada per diversos investigadors de la University College de Londres ha revelat quines característiques es troben en la personalitat d'aquelles persones amb un alt potencial per triomfar a la vida. També assenyalen, però, que la veritable clau de l'èxit es troba en saber aprofitar les fortaleses i gestionar les debilitats.

Destaquen que la importància relativa de cada característica ve determinada pel tipus de feina que es realitza i que la mesura òptima d'aquesta s'ha d'adaptar a aquestes condicions. A més, si aquestes característiques són excessives poden resultar negatives. Així doncs, les 6 característiques de la teva personalitat que et poden portar a l'èxit laboral són les següents:


1.Meticulositat


Aquesta característica és considerada un dels millors indicadors dels resultats que la persona aconseguirà a la seva vida. Les persones meticuloses solen complir els seus plans i són bones controlant els seus impulsos i prenent decisions a llarg termini.


2.Capacitat d'adaptació


Les persones amb capacitat d'adaptació poden treballar sota pressió amb més facilitat, ja que aconsegueixen que l'ansietat no els afecti negativament en el seu comportament. Diversos estudis indiquen que la capacitat de reenfocar una situació estressant per veure-la una font potencial de creixement més que com una amenaça, pot ajudar al nostre benestar a recuperar-se d'experiències estressant de manera més ràpida i productiva.

3.Acceptació de l'ambigüitat


Les persones que no se senten incòmodes davant la incertesa poden incorporar molts punts de vista abans de prendre una decisió. Així doncs, solen ser més dogmàtiques i tenen opcions més matisades. De fet, aquell qui tingui capacitat per acceptar l'ambigüitat, tindrà facilitat per reaccionar als canvis i fer front a problemes complexos de manera exitosa.

4.Curiositat


La presència d'aquesta característica a la teva personalitat pot significar que ets més creatiu i flexible en els procediments que utilitzes. A més, t'ajuda a aprendre amb més facilitat i augmentar la teva satisfacció general amb la feina. L'excés de la curiositat, però, et pot portar a tenir la ment en diversos projectes sense acabar d'executar cap d'ells.

5.Tolerància al risc


Aquesta capacitat és molt important per aquells llocs de treball on es necessita prendre decisions per afavorir el bé general de l'empresa o, fins i tot, per quan has de fer front a una forta oposició.

6.Competitivitat


Tot i que aquesta característica pot resultar negativa en algunes situacions també pot ser una font de motivació per portar-te a fer l'esforç addicional necessari per arribar a una meta. Això sí, cal tenir en compte que no ha de traspassar els límits, ja que si no podria provocar la ruptura de l'equip de treball.

Fins al dia d'avui, la combinació d'aquests 6 atributs sembla ser la combinació ideal per treballar de manera adequada i eficient, sobretot per aquelles persones que desenvolupen posicions de lideratge. Tot i això, la investigació segueix en desenvolupament i un article acadèmic de l'any passat va demostrar que aquestes característiques poden preveure mesures subjectives i objectives d'èxit.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: