Logotip de Adolescents.cat

Millors invents del 2020

per Redacció, el 2 de gener de 2021 a les 08:47

La revista Time ha seleccionat els 19 millors invents del 2020 i algunes solucions per frenar la covid estan presents. La publicació escull a cada edició les invencions més destacades i les divideix en diferents categories com educació, accessibilitat i finances. La mateixa revista s'encarrega d'avaluar als candidats segons el seu impacte, eficàcia, originalitat i creativitat. Alguns dels millors invents d'aquest any han estat:

Accesibilitat



1.Solució auditiva de contacte Earlens


Es tracta d'uns audiòfons que compten amb una petita lent que s'ajusta al costat del timpà i que converteix els sons mitjançant un algoritme que utilitza vibracions que són capaces de transmetre's a les orelles. És dels pocs audiòfons que no necessita un amplificador.

 

2.Encaix protèsic Martin Bionics


Aquest disseny substitueix als accessoris de plàstic de les pròtesis comunes i inclou corretges personalitzades que es poden ajustar conforme la necessitat de les persones.
 

Intel·ligència artificial



3.Beewise, el rusc intel·ligent


Aquest rusc pot albergar 2 milions d'abelles que tenen la capacitat de monitorar-les les 24 hores del dia. D'aquesta manera, disminueix la taxa de mortalitat de les colònies. Segons els seus creadors millora la producció de mel.
 

4.Krisp, una aplicació que cancel·la el so


Aquesta aplicació serveix per cancel·lar el so de fons de les videotrucades o trucades de veu per tal que no resulti tan molest pels usuaris. Serveix per ocultar el so, tant del receptor com de l'emissor. Funciona en diverses aplicacions comunes com Zoom.
 

Realitat virtual i augmentada



5.Virti, una plataforma d'entreteniment


Aquest dispositiu permet col·locar a les persones en diversos escenaris de realitat augmentada i virtual que posa en pantalla diverses situacions. La plataforma està transformant els processos de contractació i capacitació per a les empreses.
 

6.Realitat augmentada per cirurgies guiades


A través de la realitat augmentada es pot convertir la tomografia computeritzada d'un pacient en una imatge 3D per tal d'ajudar els doctors durant les cirurgies. Aquest aparell ja s'està utilitzant a alguns hospitals dels Estats Units.
 

Bellesa



7.ManiMe, manincure express


Aquesta aplicació s'encarrega de fer motlles 3D per crear adhesius especials amb la forma de les ungles dels usuaris. En finalitzar el procediment, es crea una planxa amb la forma dels stickers que es rep dies després.
 

8.Maquillatge intel·ligent


És un dispensador intel·ligent que inclou un pintallavis, una base i les fórmules que utilitzen les dones per maquillar-se diàriament. Aquest producte es llançarà l'any que ve i és de la marca L'Oreal.
 

Productes electrònics de consum



9.El smartphone Surface Duo de Microsoft


Aquest aparell té doble pantalla i s'obre com un llibre. El més interessant és que es poden utilitzar dues aplicacions alhora, encara que de moment només està disponible als Estats Units.
 

10.Carregador desinfectant


Es tracta d'una estació de càrrega sense fil amb llum UVC que serveix per desinfectar perfectament tots els telèfons. De fet, mata el 99% dels bacteris en 20 minuts.
 

Altres categories



11.Sabatilles ecològiques


Són unes sabates fabricades a partir de materials completament naturals com eucaliptus, llana merino, oli de ricí i canya de sucre.
 

12.Outlier


És una aplicació que ofereix serveis educatius com cursos universitaris amb mestres d'escoles molt prestigioses.

13.ZeroAvia


És un avió que no produeix emissions gràcies al seu sistema de propulsions elèctriques que s'encarreguen de cuidar el medi ambient.
 

14.CHEF IQ


Aquest aparell es col·loca a la cuina per tal que aquesta es torni intel·ligent. Compta amb sensors i una pantalla que diu a les persones pas per pas que han de fer.

15.Orasure


És un kit que recol·lecta mostres casolanes de Covid-19. Va ser una de les primeres proves d'aquest tipus que va ser aprovada per la FDA.
 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: