Logotip de Adolescents.cat

5 indicadors per detectar si una persona et menteix

per Redacció, el 9 de gener de 2021 a les 08:49
No hi ha cap ciència exacta per saber si una persona ens està mentint o no, però sí 
que hi ha certs indicadors verbals relacionats amb l'engany. Us en portem alguns:


1. "No vam fer gaire cosa, ballar i poc més"


Indicadors com "poc més" o "pràcticament" indiquen que l'emissor no vol profunditzar en el tema, ja sigui perquè no vol revelar certs detalls o perquè hi ha coses que vol mantenir en secret.


2. "No tens proves"


Si la persona diu això, és molt probable que existeixin proves encara que no les hagis trobat. Les persones que són sinceres no acostumen a utilitzar aquest tipus de frases. O neguen les coses o les afirmen, però no intenten desviar el tema assegurant que "no hi ha proves".

3. "Per què faria jo això?"


Si la persona amb qui estàs parlant et respon això, pot ser que t'estigui mentint.
Diversos estudis assenyalen que la gent honesta respon amb una afirmació (sigui negativa o positiva), però no amb un altre pregunta. Aquesta contestació se sol utilitzar quan es vol guanyar temps.

4."M'estàs acusant?"


És la típica tàctica en la qual la persona es posa a la defensiva. Aquest contraatac subtil et pressiona i et fa sentir malament per haver dubtat d'ell/a i a més, li dóna temps per preparar una història creïble.

5."No recordo haver dit/fet això"


És una de les frases més típiques i de les menys creïbles. És molt difícil que una persona no recordi coses que ha fet en un període de temps curt. Si algú t'està dient la veritat el més probable és que et contesti amb un "no" o un "sí" i t'expliqui les coses sense cap problema.

Aquests cinc indicadors no són 100% fiables, però poden ser útils a l'hora de detectar possibles mentides.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: