Logotip de Adolescents.cat

Atenció, nova estafa a WhatsApp: com funciona i com evitar-la

per Redacció, el 21 de desembre de 2020 a les 12:31
Nova estafa a WhatsApp. Aquestes últimes setmanes s'han tornat a detectar casos de phisging a l'aplicació: els ciberdelinqüents es fan passar per treballadors de la companyia i així aconsegueixen que la víctima comparteixi amb ells la informació que volen. 

Com funciona l'estafa?

 

Els ciberdelinqüents envien un sms o un missatge de WhatsApp a l'usuari fent-se passar per l'equip de suport de l'app. En el text, li comuniquen que el seu compte ha estat atacat, que l'han bloquejat per seguretat i que recuperar-lo cal que enviï un codi de verificació que li arribarà per SMS. 

En realitat, però, aquest codi servirà als estafadors per accedir al compte de la víctima i robar-li les dades que necessitin.  A més a més, també li poden suplantar la identitat per tal de realitzar transaccions econòmiques.


Així doncs, si reps un missatge d'aquest estil, no enviïs cap codi i esborra'l com més aviat millor. Recorda sempre que una empresa mai et demanarà que li cedeixis certes dades així com així, per tant, si t'arriba un text sospitós, ignora'l.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: