Logotip de Adolescents.cat

Així és Gitanjali Rao, la primera «Nena de l'any» de la revista Time

per Redacció, el 14 de desembre de 2020 a les 11:56

Gitanjali Rao, una adolescent de 15 anys, ha estat la primera a ser reconeguda com a "Nena de l'any" -o personatge de l'any- per la revista Time. Segons la publicació, aquesta jove científica i inventora és "una de les líders emergents de la generació estatunidenca més jove".

Aquesta adolescent de Colorado, els Estats Units, explica que no només vol crear els seus propis instruments per solucionar alguns dels problemes que ens afecten a escala mundial, sinó que també pretén inspirar la resta de la humanitat perquè faci el mateix.


Us portem algunes dades sobre Gitanjali Rao que segurament no sabíeu:

1.Ha creat una aplicació que utilitza la intel·ligència artificial per a detectar exemples de ciberassetjament.



2.Amb només deu anys va dir  als seus pares que volia investigar la tecnologia de sensors basats en nanotubs de carboni, unes molècules cilíndriques que estan fetes d'àtoms de carboni i que són molt sensibles als químics.



3.Quan tenia onze anys va inventar un test ràpid i de baix cost per detectar el plom en aigua contaminada. Arran d'això va ser mencionada com a "millor científica jove als Estats Units".



4.Ha estat mentora de 30.000 estudiants de ciències i en una entrevista a Jolie va declarar que espera que el treball que els nois estan fent identifiqui la innovació com una necessitat.



5.En tan sols quatre anys -dels onze als quinze anys- ha estat la persona que ha aconseguit  patentar més descobriments capaços de millorar la salut física i mental de la humanitat.



6.Els seus pares són enginyers i ella estudia en el col·legi tecnològic Highlands Ranch de Colorado. En un parell d'anys té la intenció d'entrar en el prestigiós MIT de Massachussets.



7.Vol desmitificar els prejudicis entorn de la ciència i les seves protagonistes i deixar clar que no només els "homes blancs i grans" fan descobriments.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: