Logotip de Adolescents.cat

Negging, la perillosa tècnica per lligar que malmet l'autoestima

per Redacció, el 12 de desembre de 2020 a les 06:00
Segons diversos experts, la tècnica del 'negging' ha guanyat popularitat a l'hora de lligar, sobretot entre adolescents. Aquesta pràctica -gens recomanable- consisteix a llançar un elogi "enverinat".

La persona que el rep, en ser un comentari relativament positiu, no mostra el seu malestar, però segons els psicòlegs, nota una sensació d'impotència i de menyspreu.


De fet, l'objectiu de les persones que utilitzen aquesta tècnica és restar seguretat i confiança a les seves víctimes per així poder tenir cert control sobre elles. Es tracta d'una manipulació difícil de detectar i això la fa especialment perillosa.

Les víctimes se senten atrapades perquè no saben el que els hi està passant i veuen com, a poc a poc, la seva autoestima cada vegada està més malmesa.


Per això és important que si detectes aquesta pràctica, prenguis distància i t'allunyis de la persona que està malmetent el teu amor propi.

Exemples de 'Negging':


 "Et queda bé aquesta roba, però li he vist a molta gent ja"
 "Per l'edat que tens, tens força bon cos"
 "Tens un somriure molt bonic, si tinguessis les dents més ben posades, seria perfecte"

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: