Logotip de Adolescents.cat

6 motius pels quals ens costa molt estalviar, tu com ho portes?

per Adolescents.cat, el 7 de desembre de 2020 a les 08:17
Et costa estalviar? Si és així has de saber que és un dels problemes més comuns de la majoria de persones. Vivim en un món capitalista, individualista i materialista que ens envia senyals constantment perquè comprem i gastem. Avui et compartim 6 motius pels quals acabem gastant massa i ens costa estalviar. Ser-ne conscient potser t'ajuda a millorar!

1. Perquè et dóna falsa seguretat



En el moment de comprar sentim la seguretat d'haver aconseguit allò que desitjàvem, però la realitat és que és una falsa seguretat, ja que es perd al cap de poca estona.

2. Sensació de felicitat



Igual que passa amb la seguretat, quan ens comprem alguna cosa que volíem, sentim felicitat. Però la realitat és que és una felicitat efímera, que dura molt poca estona i que es perd de nou quan sentim que necessitem més coses.

3. Sugestió a la publicitat



A algunes persones la publicitat les impacta de manera més forta i directa que altres, fent que un anunci els creï la necessitat de tenir una cosa determinada, encara que no la necessitin.

4. Afany d'impressionar



Aquesta és la més comuna en l'era de les xarxes socials. Acabem volent certes coses només per aparentar i impressionar a l'altra gent.

5. Enveja al comparar-nos



Aquesta va molt lligada a l'anterior. I és que si som persones que sentim enveja amb facilitat, és probable que envegem coses materials que tenen altres persones i que acabem gastant per sobre de les nostres possibilitats.

6. Egoisme



El nostre ego ens guanya i s'acaba sortint amb la seva. Recorda que tu no ets els teus pensaments i que els has de controlar abans que ells et controlin a tu. El nostre ego és com un nen/a petit/a que fa marranades i en molts moments no es controla per cridar l'atenció. Intenta saber detectar quan t'està dominant l'ego per gestionar-ho millor.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: