Logotip de Adolescents.cat

5 senyals per detectar una amistat tòxica

per Redacció, el 1 de desembre de 2020 a les 11:39
L'amistat és una relació basada en la confiança, l'afecte i el suport mutu. Una relació en la qual ens sentim còmodes i ens mostrem tal com som. Evidentment hi pot haver discussions, alts i baixos, distanciaments i retrobades, però l'amor i el respecte sempre hi són. 

Així doncs, una amistat sana, no ens produirà malestar, ens farà abaixar l'autoestima, ni ens farà sentir menystinguts. Si això passa, estem parlant d'una relació d'amistat tòxica i el millor que podem fer en la majoria d'aquests casos, és posar fi al vincle i allunyar-nos. Els experts de La mente maravillosa, ens indiquen alguns senyals associats a la toxicitat per tal que els puguem identificar si apareixen:


 Et menysté: de vegades no és a través d'insults, sinó d'una manera més subtil, per exemple, critica els teus comportaments, sempre et porta la contrària i et fa quedar malament davant altra gent... 
mad men gifs Page 23 | WiffleGif



 Et sents utilitzat/da: no s'interessa pel teu benestar, sempre t'està demanant favors i et pressiona per fer coses amb les quals no et sents còmode.
The Life And Opinions of Jaques B. — Mood of the day. Good ol' Blair.  Always classy as...


 Et desgasta: les relacions tòxiques "xuclen" l'energia perquè dediquem tots els nostres esforços a l'altra persona. 
Sleepy Friends GIF - Sleepy Friends - Discover & Share GIFs

 Menteixes o li ocultes coses, ja que no et sents còmode quan estàs amb ell/a.
A Day in Movie Quotes | Mean girl quotes, Best mean girls quotes, Mean girls

 Tot gira al seu voltant i si es parla de tu és per jutjar-te: ell/a sempre sap que és el que "més et convé".
lena dunham GIF by Girls on HBO
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: