Logotip de Adolescents.cat

14 sensacions que no sabies que tenien nom

per Redacció, el 25 de desembre de 2020 a les 06:00

A tots alguna vegada ens han aparegut sentiments que no hem sabut definir, ja sigui perquè no existeix cap paraula que el descrigui, o perquè no hem trobat les paraules adequades per fer-ho. Des del 2009, el dissenyador, editor i artista gràfic John Koenigs, ha estat recopilat paraules que defineixen algunes emocions que tots hem experimentat. A continuació us en mostrem algunes:

1.Sonder

 

La comprensió que la vida de cada persona és igual d'intensa i complexa que la nostra. En alemany significa "especial" i en francès "explorar".

2.Monachopsis

 

La sensació d'estar fora de lloc. Prové de les paraules gregues "monachus" que significa solitària i "opsis" que significa visió.

3.Énouement

 
El gust agredolç d'haver arribat al futur i veure com han anat les coses, però sense ser capaç de dir-nos a nosaltres mateixos com va ser el nostre passat.

4.Rubatosis

 
La inquietant consciència de sentir els nostres propis batecs del cor. Prové del terme musical italià "rubato" i "tempo" de temps robat.

5.Kenopsia

 
Es tracta de l’atmosfera trista d'un lloc que normalment estava ple de gent, però que ara està abandonat i tranquil.

6.Mauerbauertraurigkeit

 
És l'impuls inexplicable d'allunyar a la gent, fins i tot a amics propers que realment estimem.

7.Jouska

 
La sensació de produir una conversa hipotètica dins el nostre cap una vegada rere una altra.

8.Chrysalism

 
La tranquil·litat que produeix estar tancat durant una tempesta elèctrica.

9.Ellipsism

 
La tristesa de no tenir la capacitat de saber com acabarà una història.

10.Exulansis

 
La tendència a renunciar a parlar d'una experiència perquè creiem que gent és incapaç d'entendre-la. Prové del llatí "exulans" que vol dir rodamón.

11.Adronitis

 
La frustració davant el temps que es triga a conèixer a algú. La paraula "adronitis" és una característica de l'arquitectura romana antiga, un passadís que connecta la part davantera de la casa amb el seu interior.

12.Liberosis

 
El desig que les coses i situacions ens importin menys. Prové de l'italià "libero", que és membre d'un equip de voleibol que és una part vital de la defensa i que es pot moure amb major llibertat que altres jugadors, la seva missió és mantenir la bola en joc.

13.Altschmerz

 
Es tracta del cansament cap als mateixos vells problemes que sempre hem tingut. Cap als mateixos defectes avorrits i ansietats que ens han estat perseguint durant anys. Prové de l'alemany d'"alt" que vol dir vell i "schmerz" que vol dir dolor.

14.Occhiolism

 
La consciència de com és de petita la nostra perspectiva de les coses. De l'italià "occhiolino" que era el nom original que Galileo va donar al microscopi l'any 1906.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: