Logotip de Adolescents.cat

Aquests són els 5 tipus de pell més habituals: com cuidar de cada una

per Redacció, el 28 de novembre de 2020 a les 06:00
Identificar el tipus de pell que tenim no només ens pot ajudar a cuidar-la millor, sinó també a triar els productes o les rutines adequades per a fer-ho. Us deixem amb els 5 tipus de pell definits pels experts i les seves característiques principals.

Versió sense playbuzz

 


Pell estàndard
És una pell llisa i elàstica. Es caracteritza per ser suau i tenir els porus tancats. No acostuma a ser sensible ni reactiva, és a dir, poques vegades s'irrita o s'enrogeix. Tenint en compte això, no és d'estranyar que sigui una de les pells més fàcils de cuidar. Això sí, és important fer servir productes per hidratar-la.

Pell grassa
Aquest tipus de pell és la més propensa a l'acne, als porus dilatats i als punts negres. És per això que netejar-la és clau si la volem mantenir a ratlla. Per a fer-ho, els experts recomanen utilitzar un gel suau especial per a aquests tipus de pell i també hidratar-la amb productes oil-free. També s'aconsella aplicar mascaretes facials un cop la setmana i fer-se neteges de cutis cada cert temps. Si cap d'aquests productes o rutines ajuda, el millor és acudir a un dermatòleg perquè estudiï el nostre cas.

Pell mixta
Segons els experts és la més habitual i es caracteritza per combinar àrees de pell grassa, sobretot al front i a la barbeta, amb zones de pell seca –galtes i contorn d'ulls. Per a cuidar-la, s'aconsella apostar per a productes específics per aquests tipus de pell i també per cremes o líquids que continguin alfahidroxiàcids, els quals ajuden a regular la producció de grassa. 

La pell seca
La pell seca es descama sovint i produeix tibantors i picors. Per tenir-ne cura el més important és hidratar-la i nodrir-la bé amb productes que aportin els lípids que li falten com els elaborats amb olis naturals i substàncies hidròfiles.

Pell sensible
Segons explica el dermatòleg José Luis Ramírez Bellver a Telva, més que un tipus de pell es tracta d'un "estat de la pell" o bé d'alguna patologia concreta, com la dermatitis o la rosàcia. Les persones amb la pell sensible solen experimentar brots de descamació o de vermellor. És per això, que els experts recomanen utilitzat productes amb propietats calmants i evitar ingredients que la puguin irritar encara més com l'àcid retinoic.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: