Aquesta setmana s'ha aprovat la nova llei d'educació: LOMLOE. Aquesta normativa deroga l'anterior, promoguda pel ministre Wert, del Partit Popular.
La prohibició de segregar per sexe a tot l'Estat i que castellà deixi de constar com a llengua vehicular a l'educació a Catalunya, són alguns dels punts més destacats de la LOMLOE.
Us portem alguns dels canvis més rellevants de la nova llei:
Igualtat de gènere: es vol impulsar l'increment de les noies en ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques, així com promoure la presència d'alumnat masculí en estudis amb més matrícula de dones.
Batxillerat: es podrà fer en tres anys.
Repetició de curs, una excepció: es podrà passar de curs amb una o dues matèries suspeses si la nota mitjana és d'aprovat i si els professors donen el seu vistiplau. Així doncs, la repetició de curs serà una excepció.
El castellà i el català: deixa de figurar com a llengua vehicular de l'ensenyament i com a llengua oficial de l'Estat. Les administracions garanteixen el dret a rebre ensenyaments en castellà i en llengües cooficials, com ara el català.
Religió: d'oferta obligatòria, elimina l'obligació de cursar una matèria alternativa i la nota no comptarà per a processos d'accés universitari o beques.
Assignatura de valors cívics i ètics: s'estudiarà a primària i secundària, amb especial atenció al respecte dels drets humans i la infància i la igualtat.
No se separarà per sexe: els centres que rebin fons públics no podran separar l'alumnat pel seu gènere.
Educació afectiva-sexual: es fomentarà de manera transversal l'educació per a la salut, inlosa l'afectiva-sexual, des de Primària.