Logotip de Adolescents.cat

El consell sobre la vagina que s'ha fet viral i que mai hauríeu de seguir

per Redacció, el 7 d'octubre de 2020 a les 12:09
Aquesta setmana el col·lutori bucal Listerine ha estat trending topic. El motiu? El doctor i cirurgià Roberto Valbuena va insinuar a través d'Instagram que un "remei natural" perquè la vagina fes bona olor era rentar-la amb Listerine, producte dedicat a la neteja de les dents i les genives. 
  Com us podeu imaginar les crítiques no van tardar a arribar i el doctor va acabar demanant perdó i rectificant. Malgrat tot, el seu consell va ser molt compartit a través de les xarxes socials i hi ha usuaris que fins i tot el van donar per bo. 

Per tal d'alertar dels perills del Listerine a la zona vaginal, Maldita Ciencia ha volgut redactar un article explicant les conseqüències que pot tenir aquest producte si l'apliquem a les parts íntimes.


 El primer que hem de tenir en compte és que la vagina no s'ha de netejar per dins. Tal com explica Gloria Boal, matrona del Consell General d'Infermeria (CGE), "la vagina no s'ha de netejar per dins. Una neteja interna és perjudicial per a la flora bacteriana. En el cas que hi hagi infecció tampoc és recomanable la neteja sinó tractar-la amb el medicament adequat".

 En segon lloc, cal afegir que els productes bucals poden malmetre la nostra vagina: "A més a més els col·lutoris com el Listerine compten amb un PH bàsic i hem de tenir en compte que el PH de la vagina durant l'edat fèrtil és diferent, és molt més àcid. Així doncs els productes per a ús oral no són adequats per a aquesta zona del cos", afegeix en el mateix post María Enríquez, infermera del CGE.

Stop Motion Acid GIF by whateverbeclever
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: