Logotip de Adolescents.cat

3 trucs mnemotècnics perquè no t'oblidis de les coses durant els exàmens

per Redacció, el 10 d'octubre de 2020 a les 06:00
Memoritzar paraules concretes, dates o autors no sempre és senzill. És per això que avui us portem alguns trucs mnemotècnics que us poden ajudar a recordar informació de cara als exàmens. Aquí els teniu:

 


Versió sense playbuzz
Trucs per memoritzar les paraules clau 
Aquesta tècnica serveix sobretot per aprendre vocabulari en altres llengües. Consisteix a vincular el terme que volem memoritzar amb una paraula en la nostra llengua que se li assembli. Per exemple, si volem aprendre que "dessert" – en anglès- vol dir postre, podem memoritzar algú enmig d'un desert menjant-se un gelat.

Tècnica del lloc 
Per aplicar aquest mètode ens hem d'imaginar un recorregut que fem sovint i associar localitzacions d'aquest trajecte a allò que vulguem recordar. Per exemple, si ens volem aprendre les comunitats autònomes podem vincular cada territori als diferents llocs pels quals passem de camí a l'institut (Aragó-parada del bus / Navarra – supermercat / País Basc – plaça, etc.) 

Tècnica del relat 
Per aquesta tècnica cal ser una mica més creatiu: consisteix a elaborar un relat que contingui les paraules que volem memoritzar. No cal que la història sigui lògica, sinó simplement que generi un fil conductor.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: