Logotip de Adolescents.cat

4 passos que t'ajudaran a dormir millor

per Redacció, el 1 d'octubre de 2020 a les 18:20
L'estrès, la incertesa, l'ús excessiu del mòbil...són només alguns dels factors que poden provocar insomni. No dormir bé ens fa estar més irritables, ser menys productius i a la llarga ens pot acabar provocant problemes de concentració, entre altres. 

Per això és important que descansem les hores que ens fan falta i que establim una rutina que ens ajudi a agafar el son. L'expert en aquesta temàtica, Neil Stanley, explica a The New York Post alguns passos que ens poden ajudar a dormir i que hem de començar 30 minuts abans de posar-nos al llit.

 


Versió sense playbuzz
30 minuts abans d'anar a dormir... 
Acaba l'última activitat que estiguis fent i apunta't en una llibreta o al mòbil les coses importants que has de dur a terme l'endemà. S'ha demostrat que escriure les tasques pendents ens relaxa i ens fa estar més tranquils. 

25 minuts abans... 
Deixa de banda el mòbil, la tablet o altres dispositius electrònics. La llum blava que emeten suprimeix l'alliberació de melatonina, l'hormona que regula el son. Per tant, és important que desconnectis. 

20 minuts abans... 
Fes-te una dutxa d'aigua calenta o, si no tens temps, renta't la cara. Fer-ho t'ajudarà a relaxar-te i farà que agafis el son més de pressa.

Els últims minuts... 
Posa't al llit i procura pensar en les coses bones que t'han passat durant el dia o la setmana en comptes d'atabalar-te amb problemes. Donar voltes a un tema abans d'anar a dormir és una mala idea perquè genera estrès i pot provocar insomni.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: