Logotip de Adolescents.cat
ESTUDI

A quina edat les nenes comencen a creure en els estereotips de gènere?

per Redacció, el 2 d'octubre de 2020 a les 08:00
Tots hem sentit parlar alguna vegada sobre com la societat ens imposa uns estereotips determinats que ens tallen la llibertat d'expressió. Un estudi científic conduït per experts en psicologia i publicat a la revista Science, ha investigat per saber a quina edat les nenes es veuen afectades per aquests estereotips, en concret els estereotips de gènere, i han determinat que comencen a veure's afectades a partir dels 6 anys.



En aquest estudi, un equip científic va investigar a 400 nens i nenes d'entre 5 i 7 anys per fer diversos experiments. Un d'ells era escoltar històries de 'persones intel·ligents' i després els nens i nenes havien de dir si aquestes històries eren protagonitzades per homes o dones. El resultat final va determinar que les nenes de 5 anys atribuïen la història tant a homes com a dones, però a partir dels 6 anys les nenes atribuïen la majoria d'aquestes històries a homes.

En un altre experiment, havien de triar entre un joc per a 'nens i nenes molt intel·ligents' i altres jocs que implicaven més esforç que intel·ligència. En la seva majoria, les noies a partir dels 6 anys van rebutjar el joc que estava dedicat a persones molt intel·ligents.


Així doncs, amb aquest estudi han volgut determinar com la societat atribueix els atributs d'intel·ligència als homes i no implica tant a les dones en aquestes virtuts. Això fa que les nenes a partir dels 6 anys ja es comencin a veure afectades pels rols que estableix la societat i es vegin en inferioritat als homes.

Per sort, actualment cada vegada es treballa més a trencar amb aquests estereotips de gènere i s'impulsa cada vegada més una educació basada en la igualtat. I tot i que encara queda molt camí per recórrer, les esperances són moltes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: