Logotip de Adolescents.cat

Tot el que heu de saber sobre el retorn a les aules

per Bernat Surroca, el 14 de setembre de 2020 a les 11:02
Avui comença un nou curs. Un curs marcat pel coronavirus i pels dubtes que genera la situació que estem vivint. Us deixem amb tot el que heu de saber sobre la tornada als centres educatius.


 


- Els grups de convivència estable, la clau: En tots els centres hi haurà grups de convivència estable, és a dir, els mateixos alumnes en les mateixes classes. D'aquesta manera, si hi ha un cas positiu, s'aïllarà tota la classe, però no tot el centre, que podrà seguir treballant amb normalitat. Educació només es planteja el tancament de tota l'escola en cas que hi hagi més de dos casos positius en diferents grups i espais del centre. Que aquests grups no tinguin contacte amb alumnes d'altres classes és bàsic.

- Distància, mans, mascareta i termòmetres: Als centres serà obligatori l'ús de les mascaretes en tots els espais. A les aules, tot i que siguin grups estables, els alumnes de més de 12 anys també n'hauran de dur. La higiene de mans haurà de ser constant i s'haurà de mantenir distància amb els altres grups estables. A més, els centres hauran de prendre la temperatura als alumnes abans d'entrar a l'escola. El protocol de detecció precoç de casos també estableix una sèrie de símptomes amb els quals els estudiants no podran anar a l'escola i que s'han anat actualitzant i matisant fins a última hora.

- Test per detectar el coronavirus: El Govern preveu fer un cribratge massiu entre el 15 de setembre i el 15 de novembre entre alumnes i professors, amb 500.000 tests PCR. Es prioritzaran aquells centres on hi hagi casos, però l'objectiu és detectar casos positius i asimptomàtics entre aquelles persones que assistiran diàriament als centres.

- Els i les alumnes no poden tenir aquests símptomes a l'hora d'accedir a un centre educatiu: En una carta signada pels consellers de Salut, Alba Vergés, i d'Educació, Josep Bargalló, s'explica quines són les mesures adoptades per prevenir els brots de coronavirus a les escoles. Els i les alumnes de més de 14 anys amb aquests símptomes, es recomana que no accedeixin als centres educatius:

- Febre
- Tos
- Dificultat per respirar
- Mal de coll
- Congestió nasal
- Alteració del gust o de l'olfacte
- Vòmits o diarrees
- Maldecap
- Malestar
- Calfreds
- Dolor muscular
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: