Logotip de Adolescents.cat

10 coses que potser no sabies sobre les dones a Hollywood (algunes t'indignaran)

per Ada Solà, el 18 de juliol de 2020 a les 06:00
Les dones han estat involucrades en el món del cinema des dels seus inicis, però el masclisme i els estereotips presents en la societat han fet que no tinguessin el reconeixement ni el protagonisme que mereixien. Us expliquem alguns fets que potser no sabíeu i que podeu trobar al documental Mujeres en Hollywood.

 


Versió sense playbuzz
1) La "Bella", un intent de princesa diferent 
Lindsay Woolverton va ser la creadora de Bella i la Bèstia. Ella tenia la idea de crear la Bella com una dona potent, amb caràcter i independent i així ho va fer, però li van canviar el personatge i la van acabar convertint en una princesa dolça, educada i bonica, com totes les altres princeses estereotipades.

2) El pas del cinema mut al cinema sonor 
Els sector masculí va voler apoderar-se del món del cinema, traient el mèrit a algunes de les fundadores d'aquest art i va ser llavors quan es va donar pas a l'etapa del cinema mut (liderat pel gènere femení) al cinema sonor (liderat pel gènere masculí). 

3) Dorothy Arzner: 
L'única directora del cinema sonor Quan els homes van començar a dirigir el cinema sonor, l'única directora que es va mantenir va ser Dorothy Arzner, però havia d'anar vestida amb esmòquing i passar desapercebuda. 

4) La primera actriu en guanyar un Òscar
Al començar l'etapa del cinema sonor hi havia molt poques actrius, entre elles, Janet Gaynor, la primera dona en guanyar el Premi de l'Acadèmia a la Millor Actriu als Òscar de 1929. 

5) Cinema sonor: naixement dels estereotips. 
Les actrius eren obligades a representar el paper de la prostituta o la verge, la bona o la rebel... de fet, els mateixos directors els hi deien que com que eren "bones noies", no podien ser ambicioses i s'havien de conformar amb el que els hi oferien. 

6) Nine to Five 
El cinema va recollir el moviment feminista Nine to Five i fins i tot van crear un himne que representava la situació que vivien moltes dones a la feina: la poca valoració, la diferència de sou... 

7) That Girl 
La primera sèrie protagonitzada per una imatge femenina va ser That Girl. La protagonista era una empresària soltera, treballadora i independent. Va resultar ser un gran èxit que va durar cinc anys. Però les cadenes de televisió, capficades en seguir els estereotips marcats per la societat, van proposar que la noia es casés a l'últim capítol.

8) Julia 
Va ser la primera sèrie protagonitzada per una imatge femenina i afroamericana. També destaca perquè no representa un paper estereotipat. 

9) Els anuncis publicitaris no evolucionaven 
El cinema va anar progressant però malgrat tot el que s'havia aconseguit, els anunciants seguien pagant per a que la publicitat estigués protagonitzada per imatges de mestresses de casa. 

10) Sherry Lansing: presidenta de la producció a 20th Fox Century 
Malgrat la seva llarga trajectòria com a actriu i ser la primera dona en dirigir un estudi de cinema de Hollywood, la premsa, seguia nomenant-la com a "e model", traient importància a tots els seus altres mèrits.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: