Logotip de Adolescents.cat

María Pombo confirma que pateix esclerosi múltiple: quina malaltia és i com afecta

per Redacció, el 22 de juny de 2020 a les 19:06
María Pombo ha anunciat a través del seu Instagram que té esclerosi múltiple. Després de gairebé un mes esperant els resultats, la influencer ha explicat que ha estat diagnosticada amb aquesta malaltia, la mateixa que pateix la seva mare.

"L'ordre cronològic va ser: confinament, m'assabento que estic embarassada, al cap d'una setmana em començo a trobar malament amb els formiguejos, després em faig les proves, començo el trasllat i aquesta setmana passada em donen els resultats", ha explicat María Pombo als seus stories. 


La influencer ha volgut tranquil·litzar els seus seguidors assegurant que es troba bé i que la seva malaltia és "compatible amb el nadó": "No li fa mal i quan pareixi em diran quin és el millor tractament a seguir". 

L'esclerosi múltiple (EM) és una malaltia neurodegenerativa i crònica del sistema nerviós central, sovint generadora de discapacitat. La mielina és un material compost per proteïnes i greixos que embolcalla i protegeix les fibres nervioses i facilita la conducció dels impulsos elèctrics. En l'esclerosi múltiple, la mielina s'inflama i es desprèn. Després es destrueix i forma una cicatriu (la paraula esclerosi significa cicatriu). L'habilitat dels nervis per conduir impulsos elèctrics des del cervell i cap al cervell s'interromp i això produeix els símptomes de la malaltia.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: