Logotip de Adolescents.cat

Quin és el teu ull dominant? Descobreix-ho!

per Redacció, el 18 de juny de 2020 a les 06:00
Sabies que tenim un ull dominant? És el que defineix la direcció de la mirada i generalment és el que major agudesa visual té. 

Segons els experts, quan som petits "experimentem" amb l'ull esquerre i el dret fins que als tres anys, el nostre organisme determina quin dels dos "predomina" per damunt de l'altre. 


Ara bé, cal dir que no només existeix un tipus de dominància ocular, sinó que se n'han definit tres de diferents: la sensorial, l'oculomotora i la direccional. 

La més fàcil de determinar des de casa és la motora, així que et deixem amb un simple truc perquè puguis intuir quin és el teu ull dominant: 


1. Agafa un llapis o un boli i col·loca'l davant del teu nas, a uns 30 cm. 
2. Ara fixa't en algun objecte que estigui a uns 3 metres de distància.
3. Assenyala amb el llapis o boli el centre de l'objecte amb el qual t'has fixat.
4. Tanca un ull i deixa obert l'altre i després fes el mateix, però al revés. 
5. L'ull amb el qual hagis vist el llapis o boli centrat en l'objecte que havies escollit és el teu ull dominant.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: