Logotip de Adolescents.cat

Novetats: aquesta mesura serà obligatòria a Catalunya durant i després del confinament i així és com t'afecta

per Oriol March, el 9 d'abril de 2020 a les 10:37
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dijous en una entrevista a RAC1 que serà obligatori portar mascareta i guants per anar pel carrer a Catalunya. Protecció Civil encara no considera una exigència portar mascareta, però ja les recomana per anar a comprar i acabarà sent una exigència fins i tot quan acabi el confinament total.

Torra ha indicat que a partir de la setmana vinent hi haurà 14 milions de mascaretes a les farmàcies catalanes, a la majoria de les quals no hi ha el material necessari. "Es distribuiran de forma ordenada amb el carnet de salut", ha assenyalat Torra. Es tracta d'un material que escasseja arreu del país i que, en algun moment, tampoc ha arribat de forma diligent als sanitaris, per bé que ara aquest flanc està cobert gràcies a les compres dels últims dies, a les quals s'han destinat 350 milions d'euros.


"Amb la gestió de les últimes setmanes, puc dir que tenim estoc suficient per cobrir els professionals", ha ressaltat Torra. "El tema dels subministraments ha estat clau, amb un component de centralització per part de l'Estat però un missatge, també, de necessitat d'espavilar-se. Espanya, Catalunya i 16 autonomies han hagut de sortir al món a veure com arriben les mascaretes, les bates i els respiradors. Un desgavell. Això ens ha portat a enormes dificultats", ha ressaltat el president de la Generalitat.

Mascaretes gratuïtes


La Generalitat ha adquirit 14 milions de mascaretes per abastir la ciutadania i, a partir de dimarts, es podran comprar a les farmàcies. Cada català, això sí, en podrà tenir una de forma gratuïta, tal com ha anunciat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en la roda de premsa telemàtica diària del Govern. S'haurà de portar el carnet de salut per tal de rebre'n sense haver de pagar. Les mascaretes i els guants, segons l'executiu, haurien de ser "obligatoris" quan se surti al carrer. La setmana vinent, en tot cas, n'hi haurà 100.000 de disponibles. Budó no ha detallat el cost de la mesura.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: