Logotip de Adolescents.cat

Estudiants universitaris es queixen sobre aquests canvis arran de la crisi del coronavirus

per Redacció, el 9 d'abril de 2020 a les 06:00
La crisi generada pel coronavirus ha provocat un final de curs universitari amb moltes incerteses. El confinament ha obligat els centres a adaptar-se a la situació i a oferir classes i suport virtual. A més a més, també hi ha hagut canvis en les avaluacions, així com en els calendaris, unes modificacions que no han agradat a molts alumnes. 

Aquest és el cas dels estudiants de la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra. Els joves es queixen de les dificultats afegides que tindrà l'avaluació del segon trimestre per a ells, ja que les proves en línia seran, segons ells, més complicades del normal per a molts alumnes. 

Canvis en els exàmens 

Amb el decret de l'estat d'alarma, la facultat va anul·lar els exàmens indefinidament donada l'excepcionalitat de la situació. A diferència d'altres facultats, a Campus Mar es va avisar de les dates dels exàmens amb poc més d'una setmana d'antelació, en format en línia. "És així com de cop, totes les persones, cadascuna amb les seves realitats i circumstàncies personals, hem d'aconseguir organitzar-nos per poder dur-los a terme", afirmen en un comunicat els estudiants.

Les condicions dels exàmens "no fan més que empitjorar". L'única alternativa que es dóna a les persones que no disposin d'un dispositiu electrònic per fer els exàmens i d'accés a internet adequat, és que es presentin a les recuperacions del juliol; les proves tipus test passaran a tenir un temps reduït de 90 segons per pregunta; les preguntes sortiran per blocs i no es podrà tornar enrere; no podran revisar les respostes ni veure l'examen en global. 

Se senten ignorats 

Els alumnes han fet arribar les queixes per les vies formals a la universitat (caps d'estudi, coordinadors d'assignatures i deganat). "Mentre rebem correus del rector demanant-nos empatia, la UPF no escolta les nostres demandes i es nega a fer cap canvi. La directiva de la facultat ha ignorat les nostres queixes així que ens hem vist amb la necessitat de fer pública aquesta situació", argumenten, afegint que se senten "ignorats". 

Els estudiants d'aquesta facultat no són els únics que han alçat la veu contra la situació. La setmana passada, el Sindicat d'Estudiants va reclamar en un comunicat l'aprovat general en considerar que la via telemàtica "expulsa l'alumnat de la classe treballadora" del sistema educatiu. Aquestes són les 6 coses que demanen a les universitats:

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: