Logotip de Adolescents.cat
consells

4 trucs per no mirar tant el mòbil, segons un extreballador de Google

per Redacció, el 3 d'abril de 2020 a les 09:45
Aquests dies el mòbil, l'ordinador i les xarxes socials s'han convertit en eines imprescindibles per garantir la comunicació a tots nivells. Tot i que els experts eviten criticar-les, avisen que sobretot cal fer-ne un ús responsable, especialment els joves.

"Cal que l'ús no es converteixi en un abús perquè això pot deixar una empremta difícil d'esborrar", assenyala el psicòleg clínic Jaume Descarrega. Tot i això, la situació actual també ofereix avantatges. És evident que cal suplir d'alguna manera "l'aïllament" del confinament, però cal anar amb compte. Sense que s'hagin posat límits ni pautes, la situació es pot convertir en un risc, assegura.

Throwing Phone GIF | Gfycat

I què passa amb aquells que estan "enganxats"? Segons el psicòleg aquesta mena de situacions excepcionals donen peu a l'anàlisi. "Si un és capaç d'adonar-se que això ocupa un percentatge molt gran del seu temps, és moment de fer un replantejament i d'assenyalar els límits", apunta. 

En aquest sentit, opina que cal poder "fer de tot" i que hi hagi "un temps per a cada cosa". Així doncs, intenteu moderar el temps que passeu connectats al mòbil i invertiu-lo en altres activitats que us agradin i us permetin deixar de banda les pantalles. 

Us deixem amb els consells de Trsitan Harris, extreballador de Google, per "desenganxar-se" dels dispositius electrònics:

 


Si us està costant gestionar la distància amb la vostra parella, si us sentiu més angoixats/des de l'habitual o si necessiteu consell sobre com afrontar el confinament, podeu escriure de manera anònima al nou consultori de Confinats. Una persona experta resoldrà els vostres dubtes gratuïtament. 

Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: