Logotip de Adolescents.cat
consells

7 senzills trucs que t'ajudaran a combatre l'estrès

per Redacció, el 1 d'abril de 2020 a les 11:40
Hi ha trucs molt senzills que ens ajuden a reduir l'estrès i ens aporten benestar. Avui us fem un recull d'activitats recomanades per experts que us poden anar bé per relaxar-vos: 

 


Versió sense playbuzz
Somriu 
Pot semblar un detall sense importància, però quan somriem el nostre cervell segrega betaendorfines i redueix gairebé un 39% els nivells de cortisol, l'hormona de l'estrès. Així doncs, l'humor té més poder del que ens pensem.

Marca't objectius 
Fixar-nos propòsits ens ajuda a marcar-nos una rutina i a sentir-nos realitzats. Així doncs, per exemple, a principis de setmana apunteu allò que voleu fer durant els pròxims dies i intenteu complir tot el que pugueu. Sentir que tenim el control de les coses, ens relaxa. 

Entrena
Sempre s'ha dit que fer exercici va bé per alliberar tensions i és cert. Així que dedica uns 30 minuts diaris a fer esport des de casa. També pots combinar-ho amb activitats com pilates a ioga. Hi ha moltíssims vídeos a Youtube i apps que pots utilitzar per dur a terme aquestes rutines. 

Ajuda
Ajudar als altres no només ens fa sentir millor, sinó que redueix els nivells d'estrès. Per tant, procura ajudar els teus amics/gues, encara que sigui en la distància, i sobretot a la teva família. 

Para i respira
En un moment de crisi d'estrès, atura't, canvia de lloc, i sobretot, respira. Fer respiracions profundes i lentes t'ajudarà a calmar-te i a posar les coses a lloc. 

Escriu
Escriure els nostres pensaments és terapèutic: ens ajuda a desfogar-nos i a alliberar la nostra ment. Per tant, intenteu trobar un moment per redactar allò que sentiu o necessiteu expressar. 

Balla 
Ballar ens ajuda a desconnectar, així que poseu la música que vulgueu i deixeu-vos anar.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: