Això és el que li pot passar al teu cos durant la quarantena i com evitar-ho
per Redacció, el 1 d'abril de 2020 a les 10:40
Els humans som éssers socials i és per això que les situacions en què ens sentim aïllats, com el confinament, ens afecten tant mentalment com físicament.
De fet, segons explica la professora de psicologia i neurociència Holt-Lunstad a Business Insider la soledat envia senyals al nostre cervell similars als que rebem quan tenim sensació de gana o de set. "Aquest sentiment li diu a la nostra ment que busqui connexions socials", explica. És per això que durant aquests dies cal mantenir el contacte amb les persones que estimem, a través de trucades, vídeos, missatges...Fer-ho, millorarà el nostre humor i ens farà sentir acompanyats.
I és que, si ens aïllem i deixem de parlar amb els altres cada cop sentirem més tristesa i estarem més irritats.Per tant, cal evitar arribar a aquest punt.
Així mateix, segons l'experta, també és essencial mantenir-nos actius físicament. No només perquè l'exercici ens aporta benestar, sinó també perquè no practicar esport té conseqüències negatives en la nostra salut. Un estudi del Journal of Applied Physiology va concloure que dues setmanes d'inactivitat física poden afectar el nostre cor i massa muscular.
Tenint en compte com la quarantena influeix en el nostre cos, doncs, és molt important que:
Fem exercici cada dia, practicant rutines senzilles, aquí en podeu trobar algunes.
Seguim una dieta equilibrada i rica en nutrients. En aquest enllaç podeu trobar els aliments que no poden faltar en els vostres menús.
Connectem amb els altres i mantinguem converses amb les persones que estimem. Alliberarem estrès i ens sentirem més realitzats.
Si us està costant gestionar la distància amb la vostra parella, si us sentiu més angoixats/des de l'habitual o si necessiteu consell sobre com afrontar el confinament, podeu escriure de manera anònima al nou consultori de Confinats. Una persona experta resoldrà els vostres dubtes gratuïtament.
Fes la teva consulta
Si t'has registrat a Adolescents.cat, fes clic a Accedeix per poder respondre i editar la consulta. En cas contrari, pots enviar-la igualment, però un cop publicada no es podrà editar.