Logotip de Adolescents.cat

Brot de coronavirus a Igualada: el Govern tanca centres educatius

per Sara González, el 11 de març de 2020 a les 20:44
Salut ha informat d'un brot de coronavirus a la ciutat d'Igualada. En concret, es tracta d'una concentració de casos a l'hospital de la capital de l'Anoia. Hi ha 20 persones contagiades, vuit d'elles professionals sanitaris. El Govern ha ordenat el tancament dels centres educatius tant a Igualada com als municipis pròxims: Jorba, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena. 

"Apliquem aquestes mesures de contenció per prevenir davant d'aquest brot especial i diferent i que no té res a veure amb la resta del país", ha assegurat la consellera de Salut, Alba Vergés. La clausura afecta a escoles, instituts i campus universitaris. En el cas d'Igualada, també escoles bressol i casals cívics. A més, per protegir les persones més vulnerables, es restringeixen visites als centres de dia i residències de gent gran. "Hem d'anticipar-nos", ha dit la consellera.  


Aquest dimecres al matí, el Govern ja ha anunciat que es passava a fase d'alerta -un pes més que la pre-alerta i una fase prèvia a la d'emergència- i ha prohibit els actes que concentrin una afluència de més de mil persones. Si l'aforament és de menys d'un miler de persones, només es podrà ocupar un terç de l'aforament per garantir una distància de seguretat entre els participants.

La suspensió i ajornament d'actes afecta tant als espectacles públics com recreatius i d'oci, així com culturals o religiosos, ja siguin públic o privats. També s'ha decidit que els esdeveniments esportius professionals i no professionals es faran a porta tancada. 











 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: