Logotip de Adolescents.cat

Aproven per primera vegada aquesta llei sobre la regla: a favor o en contra?

per Redacció, el 3 de març de 2020 a les 09:58
A partir d'aquest març les compreses i els tampons seran gratis a Escòcia. Aquesta setmana el parlament aprovarà una llei perquè els productes d'higiene femenina siguin distribuïts de manera gratuïta. 



El país es convertirà en el primer territori del món en implantar aquesta mesura, que s'ha pres per tal de reduir la desigualtat de gènere i normalitzar la menstruació. 

Actualment a Espanya, els productes per a la regla no només no són gratuïts, sinó que tenen un IVA del 10%, impost que encara els encareix més.

D'acord amb un estudi elaborat per FACUA el preu mitjà de compreses i tampons ronda al voltant dels quatre euros. Si es fan càlculs, s'obté que una dona es gasta durant la seva vida prop de 2.022,8 euros en aquest tipus d'articles! Creieu que a Espanya també haurien de ser gratuïts?

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: