Logotip de Adolescents.cat

4 fenòmens astronòmics d'aquest 2020 que no et voldràs perdre

per Redacció, el 3 de gener de 2020 a les 09:36
El calendari astronòmic d'aquest 2020 presenta una gran activitat lunar i està ple de fenòmens naturals d'aquells que no ens volem perdre. Us en recollim alguns perquè els tingueu en compte:


 


Versió sense playbuzz

La Superlluna
Quan tindrà lloc? El 9 de març, el 7 d'aril i el 9 de maig. En aquestes dates, el satèl·lit, que es trobarà en fase de Lluna plena, estarà més a prop de la Terra, de manera que el veurem un 7% més gran i un 15% més brillant.

La pluja d'estrelles dels Perseids
Quan tindrà lloc? 10, 11, 12 i 13 d'agost. La pluja d'estrelles d'els Perseids, o Llàgrimes de Sant Llorenç, és una pluja de meteors provocada per la cua de pols còsmica que el cometa Swift-Tuttle deixa anar al seu pas. Aquests fragments es desprenen del cometa i xoquen amb el planeta Terra a uns 200.000 km per hora. S'anomenen Perseids perquè el seu radiant és a la constel·lació de Perseu, a tocar de la de Cassiopea.

Eclipsi total de Sol
Quan tindrà lloc? El 14 de desembre. Aquell dia, la Lluna bloquejarà el pas de la llum solar donant peu a un paisatge únic.

Els Gemínids
Quan tindrà lloc? El 13 i 15 de desembre. Per molts, serà la millor pluja d'estrelles del 2020, ja que es podran veure prop de 120 meteors per hora.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: