Logotip de Adolescents.cat

Dones moltes voltes a les coses? Això és el que et pot passar (i com evitar-ho)

per Redacció, el 28 de desembre de 2019 a les 06:00
Sempre estàs donant voltes a allò que et preocupa? Et costa prendre decisions? Penses massa en el futur? Doncs que sàpigues que no ets l'únic/a. Segons un estudi dut a terme per la Universitat de Michigan, gairebé el 73% de la població té aquest tipus de pensaments obsessius.

Segons la investigació, la majoria de persones creu que donar voltes a les coses abans d'actuar és positiu. El cert, però, és que pensar massa sobre un mateix tema ens bloqueja i pot tenir conseqüències negatives pel nostre cos.


Això ho assegura l'expert David Spiegel al Huffington Post. "De vegades, preocupar-se pel problema és pitjor que el mateix problema", assegura. Aquestes són les conseqüències que poden tenir els pensaments obsessius:
 
Bloqueig: la ment ha pensat en tantes opcions diferents que no pot prendre una decisió


Resultado de imagen de stress gif

Pèrdua de creativitat

Imagen relacionada

Menys energia i productivitat


Resultado de imagen de tired gif


Problemes per dormir i descansar

Resultado de imagen de bed gif

Com evitar els pensaments obsessius?


 Segons l'expert, el més important és detectar que estem tenint-los. Com? Doncs si ens estem imaginant més de 3 escenaris hipotètics, és a dir, coses que podrien passar, és que estem donant massa voltes al tema.

 Per tal de distreure la nostra ment d'aquests pensaments, el doctor recomana practicar esport o dur a terme exercicis de relaxació. A més a més, aconsella anotar cada dia tot allò que ens inquieta o tenim pendent en un paper. Aquesta tècnica ens ajuda a alliberar-nos i redueix els nostres nivells d'estrès.

 Parlar del que ens preocupa amb algú de confiança també és positiu: no només ens desfoguem, sinó que a més veiem el problema des d'un altre punt de vista. Ara bé, si cap d'aquests consells funciona, el més recomanable és acudir a un expert que ens pugui ajudar.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: