Logotip de Adolescents.cat

«Quan no tinc la regla em passa això a les parts íntimes i no sé com puc solucionar-ho»

per Redacció, el 15 de desembre de 2019 a les 06:00
A continuació llegiràs la consulta d’una noia enviada al Consultori d’Adolescents.cat. El text és el que ens ha enviat:

Usuària d'Adolescents.cat


Hola, m'agradaria saber que puc fer un cop la regla m'ha marxat i em surt el flux vaginal. Com ho puc fer per no tacar sempre la roba íntima (no haver de portar sempre una compresa/salvaslip), ja que em fa vergonya perquè les meves amigues mai taquen i jo gairebé sempre, o a l'hora de quedar amb un noi no em fa cap gràcia portar-ho tacat.

RESPOSTA:


Hola :)!

Si no estàs amb la regla, no és aconsellable que vagis sempre amb salvaslip o compresa. Millor portar calcetes de cotó i tranquil·la si les taques una mica amb flux. Pensa que tenir flux vaginal és completament normal. Si observessis que canvia de color, fa una olor desagradable, tens picors o molèsties, etc. aleshores hauries d'anar al metge perquè pogués valorar-ho. De totes maneres, si tens dubtes sobre si la quantitat de flux vaginal que tens és massa, o et preocupa aquest tema, podries anar a la tarda jove del teu CAP i parlar amb la llevadora, ella podrà valorar-ho i explicar-te quines opcions tens.

No hauríem de tenir vergonya per aquest tema, i si quedes amb un noi, estigues tranquil·la, ja que si t'excites estan amb ell, el flux vaginal encara augmentarà més i és completament normal! ;)

Una abraçada ben forta i moltes gràcies per la confiança!

Mariona Busto
Psicòloga
@marionabusto
 

 Pots fer la teva consulta al Consultori d'Adolescents.cat aquí

 

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: