Sabies que, només a Catalunya, cada any es malbaraten 262.471 tones d'aliments? Això vol dir que cadascun de nosaltres llença al voltant de 35 kg, el que és equivalent a una despesa de fins a 112 euros!
Davant aquesta realitat, centres com el
CETT-UB que es dedica a la formació i a la recerca en turisme, hoteleria i gastronomia, volen conscienciar la societat, en general, i els futurs professionals del sector, en particular, de la importància de ser responsables amb el nostre entorn.
Felipe Celis, professor del
CETT i expert en aquesta temàtica, afirma que tothom pot contribuir a reduir la despesa alimentària i a minimitzar els efectes que aquest malbaratament provoca.
Per això, ens ofereix algunes claus i recomanacions per a preservar el medi ambient i ser més responsables quan cuinem:
Felipe Celis adverteix que també els cuiners i cuineres professionals han de fer passes per a ser un exemple de responsabilitat. "L'educació i la formació són essencials a l'hora d'integrar aquests valors i aquests hàbits en la societat i també en els futurs professionals de la restauració que estaran al capdavant dels restaurants". És, precisament, amb aquesta vocació que el
CETT participa i impulsa projectes com la Refresh Conference 2019, en què els estudiants del centre de cuina elaboren els seus plats a partir d'aliments de qualitat recuperats de Mercabarna, o la Zero Food Waste BCN, un dinar popular que l'alumnat de gastronomia va preparar per a més de 1.000 persones.
Si vols saber més sobre el
Campus CETT-UB i
t'agradaria formar-te en cuina i gastronomia, vés a la seva web per mirar tota l'oferta que t'ofereixen o participa a les
sessions informatives que organitzen.
També pots omplir sense cap compromís el formulari que trobaràs més avall.