Logotip de Adolescents.cat

4 mentides sobre els cabells que no t'has de creure

per Redacció, el 6 de desembre de 2019 a les 06:00
És veritat que si t'arranques un cabell blanc, te'n surten més o que si et talles les puntes sovint, els cabells et creixen més de pressa? Avui repassem alguns dels mites més populars sobre aques tema.


 


Versió sense playbuzz

Si t'arranques un cabell blanc, te'n surten més. Fals
Segurament alguna vegada has sentit que si t'arranques un cabell blanc -conegut popularment com a cana- te'n sortiran més. Doncs és fals. Cada cabell neix d'un sol fol·licle, per tant si te l'arranques, només en pot néixer un de nou d'aquest mateix fol·licle.

Tallar-te les puntes amb freqüència fa que els cabells creixin més de pressa. Fals
El creixement de la nostra melena depèn dels fol·licles i del rec sanguini que reben. Per tant, tallar-nos-els sovint no té cap efecte en aquest sentit. Això sí, cuidar les nostres puntes ens ajudarà a sanejar els nostres cabells i a millorar el seu aspecte.

Aclarir els cabells amb vinagre és beneficiós. Fals
Aquest "truc" circula des de fa anys per internet, però no és cert. El vinagre pot ser agressiu pels nostres cabells perquè té un PH elevat i això a la llarga els pots acabar malmetent. Si un dia utilitzem aquest producte, no passarà res, però millor no fer-lo servir sovint.

No és bo rentar-se els cabells cada dia. Fals
Fals. Els cabells es poden rentar cada dia sense necessitat que sigui perjudicial. Depenent de cada tipus de cabells es necessitarà rentar-los diàriament (en cabells greixosos) o fer-ho cada dos dies o fins i tot més (en uns cabells secs), i totes aquestes opcions són bones si s'ajusten al teu tipus de cabells.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: