Logotip de Adolescents.cat

Què és el nunchi, el secret de la felicitat i de l'èxit?

per Redacció, el 28 d'agost de 2024 a les 19:00
La felicitat i l'èxit estan directament relacionats amb la nostra intel·ligència emocional. Almenys així ho assegura Euny Hong, autor del llibre "El poder del nunchi".

Però, i que és exactament el nunchi? Es tracta d'un concepte procedent de Corea que fa referència a la importància de la sensibilitat social. De fet, aquesta paraula vol dir, literalment, "la mesura de l'ull". Així doncs, no és d'estranyar que la filosofia del nunchi es basi a observar les persones que ens envolten, analitzar-les i intentar comprendre-les.

Segons explica Euny Hong, els nens coreans aprenen aquesta filosofia a partir dels 3 anys. I és que, en aquest país asiàtic, "tenir nunchi" és essencial per assolir l'èxit i la felicitat.

Us deixem amb alguns consells d'aquest autor per tal de desenvolupar un bon nunchi:

 


Versió sense playbuzz

- Fer una pausa i observar abans de parlar: quan estem en un entorn nou és important que analitzem les persones que tenim al voltant i el seu comportament. D'aquesta manera podem detectar quin és el seu estat d''ànim i actuar conseqüentment. 

- Escoltar el que no es diu: És important estar atent a les paraules, però també al llenguatge corporal, ja que de vegades ens mostra coses que la veu no transmet.

- No ignoris el teu instint: Quan interactuïs amb algú que acabes de conèixer, no ignoris el teu instint. Observar i analitzar és bo, però també ho és escoltar el que sentim i ens transmet l'altra persona. Fer-ho ens pot ajudar a comprendre els seus sentiments I a tenir una resposta adequada.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: