Logotip de Adolescents.cat

Sánchez i Iglesias tanquen un acord exprés per a un govern de coalició

per Ferran Casas / Carles Bellsolà, el 12 de novembre de 2019 a les 16:17

Menys de 48 hores ha trigat Pedro Sánchez a iniciar el gir en la política d'aliances que li reclamaven els seus fidels a Ferraz la nit electoral. I ho ha fet amb un cop d'efecte en forma de reunió (que no ha estat la primera de les darreres hores) amb Pablo Iglesias, el líder de Podem, i compareixença posterior per anunciar un acord de govern de coalició entre totes dues forces.


"És l'hora de deixar enrere qualsevol retret", ha assegurat Iglesias en la compareixença, per assegurar que Pedro Sánchez "sap que pot comptar amb la nostra lleialtat". "El nostre objectiu és formar un govern progressista, sí o sí", ha afirmat Sánchez. "Serà un govern rotundament progressista", ha proclamat.

El que no va poder ser al juliol podrà ser ara. Ho serà fins al punt que, segons publica ElDiario.es, Iglesias, que a l'estiu va ser vetat per ser el número dos de l'executiu i va proposar Irene Montero per ocupar aquesta responsabilitat, podria ser ara vicepresident del govern espanyol. En concret, Iglesias ocuparia el lloc de vicepresident segon, per darrera de la ministra d'Economia, Nadia Calviño, com a vicepresidenta primera -tal i com ja va anunciar Sánchez en el debat televisat- durant la campanya.


"Diàleg" amb Catalunya


El preacord presenta gran línies en l'àmbit social, i fa una menció expressa a Catalunya. Contempla "combatre la precarietat del mercat laboral", "blindar" les pensions i considerar l'habitatge "com un dret". Es proposa "fomentar el diàleg a Catalunya" i buscar-hi fórmules d'enteniment. Amb l'aclariment que això es farà "sempre dins de la Constitució".

Des de la dreta espanyola, la primera a reaccionar al cop d'efecte de Sánchez i Iglesias ha estat Cayetana Álvarez de Toledo. La diputada del PP per Barcelona ha proposat al seu partit un govern de coalició entre ells, Cs i el PSOE, per frenar el pacte de Sánchez amb Podem, que necessitarà els vots dels independentistes al Congrés.
 

Sánchez i Iglesias, al Congrés, en la presentació de l'acord de govern. Foto: Europa Press


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: