Logotip de Adolescents.cat

4 mentides sobre la vagina que no t'has de creure

per Redacció, el 27 d'octubre de 2019 a les 06:00
Ginecòlogues i sexòlogues uneixen forces des de fa temps per tal de destapar els mites que segueixen circulant sobre la vagina i la salut íntima femenina. Us portem algunes de les afirmacions que han desmentit: quines havíeu sentit?

 



Practicar molt sexe fa "créixer" la vagina
Mentida. La vagina, de mitjana, fa entre 6 i 8 centímetres en repòs i entre 10 i 12 en estat d'excitació. Aquesta mida es manté al llarg dels anys, tant si practiques molt sexe com si no en practiques gens.

Cal rentar-se bé la vagina i utilitzar sabons i altres productes higiènics
No és del tot cert. La vagina té un procés propi d'autoneteja gràcies a les substàncies de la mucosa i de la microflora. És per això, que es recomana rentar-la amb només aigua o amb sabons neutres o molt suaus: d'aquesta manera no s'altera el seu propi "ecosistema".

Si et piquen molt les parts íntimes és que tens fongs

Si bé és cert que els fongs produeixen picor i vermellor, també ho és que hi ha altres infeccions vaginals amb símptomes molt similars. La tricomoniasis, per exemple, també causa coïssor i un intens flux vaginal. Així doncs, si teniu molèsties, no us automediqueu! Aneu al ginecòleg/a i que us faci les proves necessàries.

El que menjo influeix en l'olor de la vagina
Fals. No pots canviar l'olor vaginal a través de la teva alimentació. Això sí, seguir una dieta saludable influeix positivament en la salut de la teva vagina i del teu cos en general.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: