Logotip de Adolescents.cat

Les Marxes per la Llibertat inunden Barcelona

per NacióDigital, el 18 d'octubre de 2019 a les 14:13

Porten tres dies caminant. Reclamant la llibertat dels presos recorrent a peu Catalunya i allotjant-se a cases de veïns i hostals de diferents municipis. I aquest migdia, en plena vaga general, conflueixen a Barcelona. Les cinc Marxes per la Llibertat que dimecres van sortir des de Berga, Vic, Tàrrega, Girona i Tarragona han conclòs aquest divendres el seu trajecte de 100 kilòmetres cadascuna.


Onejant estelades, cantant els Segadors i corejant crits de llibertat, milers de manifestants estan arribant ja a la capital catalana, on acabaran confluint aquesta tarda a la mobilització de Jardinets de Gràcia. En aquestes marxes, que s'estan desenvolupant de forma pacífica i amb un ambient reivindicatiu però a la vegada festiu, hi participen també familiars dels dirigents empresonats i exiliats i són rebudes a Barcelona per representants polítics independentistes. 


Impulsades per l'ANC i Òmnium, l'acció, inèdita, pretén ser "una resposta de país davant de l'intent de l'estat espanyol de criminalitzar drets fonamentals, com el d'autodeterminació o el de manifestació". Les columnes tenen una participació massiva i són kilomètriques. Durant tres dies han anat circulant per diferents carreteres d'arreu de Catalunya tallant la circulació, aturant-se en punts avituallament i allotjant-se a cases particulars. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha subratllat el caràcter pacífic d'aquesta mobilització i el bon funcionament del dispositiu policial que la garanteix.
 

Les Marxes per la Llibertat arriben a Barcelona Foto: Martí Albesa

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: