A la pregunta de qui són, les persones de Tsunami Democràtic responen que "activistes", és a dir, societat civil organitzada no vinculada "ni a partits ni a institucions". I l'objectiu, asseguren, és posar de manifest que a Catalunya hi ha un conflicte que necessita d'una solució.
Tsunami Democràtic és la xarxa clandestina impulsora de la protesta contra les condemnes del Tribunal Suprem als líders independentistes que aquest dilluns van secundar
milers de persones i que va provocar la cancel·lació de més d'un centenar de vols a l'aeroport del Prat. En vindran més.
Qui hi ha darrere del moviment -tot i que ells mateixos es defineixen com a "campanya"- és una incògnita des de fa setmanes. El cert és, però, que ni tan sols des del Tsunami són capaços en aquest moment de determinar quants són. Afirmen que no tenen connexió amb els CDR, sinó
que han hagut de marxar per feina o per estudis però volen tenir una implicació activa en el conflicte polític.
De fet, no necessàriament es coneixen entre ells.
Van començar a donar-se a conèixer a les xarxes socials a finals de l'estiu i les seves primeres accions van ser ocupar sucursals bancàries seient a terra i exhibint cartells. Ara es comuniquen amb els seus seguidors sobretot a través de Telegram i d'una nova app que han creat.
Asseguren que Tsunami no té caps de grup ni "un cervell" com a tal perquè el "cervell" ho són tots i que sempre hi ha algú que comunica a l'altre quina és la tasca que ha de fer. De fet, els debats es fan de forma tan fragmentada i, al mateix temps, amb fluïdesa de la informació, que admeten que és possible que ningú acabi de saber del tot el funcionament ni l'origen de tot.