Logotip de Adolescents.cat

La música et pot ajudar en totes aquestes coses i segurament no ho sabies

per Redacció, el 7 de setembre de 2019 a les 06:00
Escoltar música no només ens aporta benestar, sinó que té altres beneficis per a la nostra salut mental i física. Avui n'hem volgut recollir alguns que pensem que us agradarà saber:



 


Versió sense playbuzz


Redueix l'ansietat: diversos estudis han demostrat que escoltar música ajuda a disminuir els nivells de cortisol, una hormona relacionada amb l'estrès. 

Ajuda a reduir el dolor: la teràpia musical estimula l'alliberació d'endorfines, substàncies que actuen com a analgèsics naturals.

Ajuda a frenar l'envelliment cerebral: un estudi publicat a la revista Frontiers in Human Neuroscience va descobrir que tocar un instrument musical o realitzar activitats vinculades a la música ajuda a reduir els efectes del deteriorament mental relacionats amb l'envelliment.

Potencia la memòria: quan escoltem música, activem diverses zones del nostre cervell, fet que ens ajuda a processar i a retenir millor la informació.

Ajuda a combatre el mal de cap: quan gaudim de les cançons que ens agraden, augmenten elsnivels de dopamina, una substància que ens ajuda a relaxar-nos i que pot disminuir el dolor de les migranyes o les cefalees.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: