Logotip de Adolescents.cat

«Després de masturbar-me em passa això, és normal?»

per Redacció, el 18 d'agost de 2019 a les 10:00
A continuació llegiràs la consulta d’una noia enviada al Consultori d’Adolescents.cat. El text és el que ens ha enviat:

Usuari d'Adolescents.cat:

Hola!


Des de principis de gener que em vaig començar a masturbar. Les primeres setmanes, després d'arribar a l'orgasme, me'n penedia del que havia fet i pensava: "Què faig masturbant-me?" o "Quin fàstic de persona sóc". Era com automàtic: em corria i me'n penedia. Però ho seguia fent. Va passar com un mes d'això, i ja no pensava el que pensava, i no me'n penedia. Però últimament m'ha tornat a passar. És exactament el mateix: quan arribo a l'orgasme, em penedeixo.

Com puc fer per deixar de pensar el que penso? O, simplement, de penedir-me? És normal?


RESPOSTA:

Hola White Lion!

La masturbació és un acte personal, íntim i de coneixement de la nostra salut sexual. En cap cas és una cosa fastigosa o que no s'hagi de fer. La masturbació és la manera amb la qual podrem aprendre com funciona la nostra resposta sexual, ens proporciona plaer i benestar, ens ofereix una oportunitat de cuidar-nos i estimar-nos... Com veus, tot són coses positives!

Estigues tranquil·la, i deixa que aquests pensaments que apareixen passin. Veuràs que igual que han vingut, marxaran, perquè masturbant-te no estàs fent res mal fet.

Una abraçada ben forta i moltes gràcies per la confiança!

Mariona Busto

Psicòloga 
@marionabusto
http://www.consultajove.cat
 

 Pots fer la teva consulta al Consultori d'Adolescents.cat aquí

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: