Logotip de Adolescents.cat

Segons aquest expert hi ha 4 tipus de persones: amb quina categoria et sents identificat?

per Redacció, el 31 de juliol de 2019 a les 13:54
Tot i que va morir a principis del 2000, les idees de l'historiador econòmic Carlo M. Cipolla continuen sent una referència per a molts. De fet, encara hi ha acadèmics que segueixen utilitzant el diagrama que va crear per diferenciar els tipus de persones existents en la nostra societat. Són aquestes:

- Intel·ligents: beneficien els altres i a si mateixes

- Incautes: beneficien els altres i es perjudiquen a si mateixes
- Malvades: perjudiquen els altres i es beneficien a si mateixes

- Estúpides: perjudiquen els altres i a si mateixes

Segons l'autor, les persones estúpides són les més "perilloses", ja que no generen cap benefici i a més poden ser fàcilment manipulades pel grup de les malvades. És per això, diu, que poden arribar a suposar "un risc" per a la població.

Com podeu veure es tracta d'una classificació força simple, però molts asseguren que és un dels resums "més profunds i exactes" que s'han elaborat sobre la nostra societat. Una afirmació que segurament sorprendria Carlo M. Cipolla, ja que va crear aquest llistat en pocs minuts i amb l'única intenció de compartir-lo amb els seus amics. Al final, però, la seva classificació va començar a circular i ara hi ha desenes de llibres que la recullen. I és que de vegades, les idees simples i senzilles són les que acaben triomfant. 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: