Logotip de Adolescents.cat

7 curiositats sobre els gossos que segurament no sabies

per Redacció, el 21 de juliol de 2019 a les 10:00
Aquest diumenge 21 de juliol se celebra el Dia Internacional del Gos. Una data que es va establir al calendari per recordar la responsabilitat i el compromís que exigeix el fet de cuidat una mascota. Aprofitant aquesta celebració avui us portem algunes curiositats sobre els gossos que potser no sabíeu


 


Versió sense playbuzz
El Gran Danès, la raça més gran
Els Gran Danès poden arribar a fer més de 86 centímetres d'alçada!

Els gossos veuen en color
La creença que els gossos només poden distingir el blanc i el negre és falsa. Diversos estudis han demostrat que aquests animals són capaços de veure en color, encara que la seva percepció no sigui tan bona com la dels humans.

Els gossos tenen 100 expressions facials diferents
Els gossos són animals socials i per tant necessiten comunicar-se. És per això que són capaços de realitzat gairebé 100 expressions diferents utilitzant diverses parts de la seva cara. La que més fan sevir són les orelles: la manera en com les mouen pot indicar alerta, por, relaxació...

Els gossos poden aprendre paraules
Segons l'investigador caní Stanley Coren, de la Universitat de British Columbia, els gossos poden distingir més de 160 paraules i tenen unes habilitats mentals semblants a les d'un nen de 2 anys.

Els gossos tenen un olfacte entre 10.000 i 100.000 vegades més potent que el dels humans
Els gossos tenen 200 o 300 milions de cèl·lules olfactòries, mentre que els humans només en tenim uns 5 milions. No és d'estranyar, doncs, que ells detectin i distingeixin les olors molt millor que nosaltres.

Són capaços de detectar les nostres emocions
Segons un estudi de la Universitat de Lincoln (el Regne Unit) i la Universitat de Sao Pablo (Brasil) els gossos poden percebre alguns dels nostres estats d'ànim. D'acord amb els investigadors, aquesta habilitat està lligada a la llarga relació d'aquests animals amb els éssers humans, la qual es va establir segles enrere. 

Hi ha més de 500 races

Hi ha més de 500 races de gossos diferents, això sí totes descendeixen del mateix animal: el llop. Actualment, els llops europeus i els americans comparteixen el 99% del seu ADN amb els gossos.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: