Logotip de Adolescents.cat

Aquestes són les 3 fases de l'adolescència: en quina estàs?

per Redacció, el 2 de juliol de 2019 a les 13:45
Segons diversos estudis neurocientífics, com el dut a terme per la Universitat de Huelva, als 18 anys encara no hem madurat. De fet, segons diverses investigacions no deixem enrere del tot l'adolescència fins els 24 anys. Ara bé, aquest procés de "maduració" fins a l'etapa adulta es divideix en 3 fases. D'acord amb els científics són aquestes:

 

Versió sense playbuzz


Adolescència inicial: 
Comença entre els 10 i els 15 anys i ve marcada per la pubertat, l'aparició dels caràcters sexuals (creixement dels pits/ increment de la mida testicular)

Adolescència intermèdia: Va dels 15 als 18 anys, està marcada per:
- El canvi de veu
- Canvis físics: es regula la menstruació i en alguns casos apareix l'acne
- Canvis hormonals que provoquen canvis d'humor sobtats. És per això que en aquesta etapa se solen prendre les decisions per impulsos.

Post-adolescència o adolescència tardana: Va dels 18 als 24 anys o més –alguns estudis l'allarguen fins als 30-. En aquesta etapa, per norma general, els joves ja s'han acabat de desenvolupar físicament. És una fase molt important ja que:
- Es fixen els valors i ideals
- Es pren consciència de la individualitat pròpia
- S'estabilitzen les relacions familiars, d'amistat i emocionals
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: