Logotip de Adolescents.cat

7 curiositats sobre l'estiu que segurament no sabies

per Redacció, el 21 de juny de 2019 a les 10:37
Avui comença l'estiu, una de les èpoques més esperades de l'any per a molts. És per això que us hem preparat algunes curiositats relacionades amb aquesta estació que potser no sabíeu:


 


Versió sense playbuzz

- L'estiu no arriba sempre el mateix dia: el solstici pot caure en tres dates, entre el 20 i el 22. Aquest 2019, l'estiu comença el 21 de juny a les 17.54 de la tarda i durarà 93 dies i 15 hores, fins al 23 de setembre.

- Si aquest estiu voleu visitar les platges més espectaculars del món, no cal que aneu gaire lluny. Segons el rànquing elaborat per la prestigiosa revista National Geographic, la cala Macarelleta, a Menorca, i As Catedrais, a Galícia, són dues de les millors platges del planeta.

- A l'estiu la majoria de la població som víctimes de les picades dels mosquits. Doncs bé, si voleu combatre aquests insectes, escolteu música electrònica. Un estudi fet per investigadors d'Indonèsia, Tailàndia i el Japó, ha demostrat que reproduir a tot volum la cançó Scary monsters and nice sprites del famós DJ Skrillex combat la reproducció dels mosquits del dengue i la febre groga.

- L'estiu és una de les èpoques de l'any en què es practica més sexe. L'augment de lluminositat incrementa l'activitat de la hipòfisi, la part del cervell que regula les hormones sexuals. És per això que durant aquests mesos de calor i sol creix el nostre desig de tenir relacions sexuals. 

- Fins al 1989 fer nudisme a Espanya estava prohibit. Des de llavors, cada dia hi ha més persones que practiquen aquesta tendència. Actualment ja són 500.000.

- L'obsessió per estar bronzejat té un nom: tanofilia. La pateixen aquelles persones "addictes" a prendre el sol i, evidentment, és una pràctica molt perillosa.

- A l'estiu tenim menys gana. Com que no hem d'enfrontar-nos al fred, la necessitat de calories es redueix: el cos no necessita realitzar una despesa calòrica tan gran com en els mesos d'hivern per mantenir la temperatura interna a uns 37 ºC.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: