Logotip de Adolescents.cat

5 rituals per atraure la bona sort la Nit de Sant Joan

per Redacció, el 23 de juny de 2019 a les 10:00
La Revetlla de Sant Joan, també anomenada la Nit de les Bruixes o la Nit del Foc, és una celebració popular i màgica que recorda les festes antigues en honor al Sol. Com sempre sol passar en les tradicions amb anys d'història, la nit de Sant Joan també compte amb rituals de la bona sort. Us expliquem algunes d'aquestes creences:

 


Versió sense playbuzz:

Banyar-se al mar o en gorgs
Es creu que les aigües, la Nit de Sant Joan, tenen unes propietats que les fan beneficioses. Per exemple, banyar-se al mar o en algun gorg al punt de la mitjanit es creia que conservava la salut i el bon estat de la pell. És per això que hi ha una dita que diu: Bany de Sant Joan, salut per a tot l'any.

La rosada
Mullar-se o rebolcar-se en la rosada de la matinada de Sant Joan es considerava molt beneficiós, entre altres coses es creia que evitava l'envelliment.

Veure sortir el sol
La Nit de Sant Joan era costum d'anar a veure sortir el sol. Es creia que portava bona sort i que fins i tot es podia veure el sol ballar si se'l mirava a través d'un mocador de seda doblat fins a set vegades.

Les flors
Els enamorats clavaven a la porta de la casa de la seva enamorada una flor, ja que creien que així obtindrien el seu amor.

Mirar la Lluna
Un altre dels rituals per atreure la sort la Nit de Sant Joan és el de posar-se d'esquena al mar i mirant a la Lluna.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: